Salvem la Barceloneta

Fa un temps vaig llegir una sèrie d'articles a Indymedia Barcelona sobre un Pla Urbanístic que l'Ajuntament de Barcelona està duent a terme a la Barceloneta. Per qüestions personals que ara no vénen al cas, des de ben petit m'he sentit força proper a aquell barri, a la seva gent i al seu ambient. És una de lesUna plaça de la Barceloneta | http://www.flickr.com barriades més humils de la ciutat, de tradició pescadora, amb els seus carrerons estrets que fan olor a mar per totes les cantonades. La gent, senzilla, de barri. Una gent que malgrat l'egoisme que cada cop arrela més en la nostra societat, encara sap mantenir en molts carrers aquell ambient tant típic d'abans, de l'època dels nostres avis. Si hi vas a passejar amb freqüència, de ben segur que te n'aniràs amb la sensació de que allò és com una "micro-ciutat" al marge de la gran Barcelona. Una mena de poble on tothom es coneix i on encara es tira endavant amb costums i tradicions tant maques com els coros, que ben aviat començaran. Si no els heu vist mai, us els recomano.

Doncs ara, segons he llegit, l'Ajuntament sembla estar disposat a carregar-se el barri. A mercantilitzar-lo i a rendibilitzar la seva proximitat amb el mar per a convertir-lo en un feu turístic. Per aturar el Pla i evitar que es perdi la identitat tant peculiar del seu barri, diversos veïns i veïnes han organitzat la "Plataforma en Defensa de la Barceloneta". De moment, l'Ajuntament ja ha respost desallotjant aquest matí els i les okupes de la casa "Miles de Viviendas" del Passeig Joan de Borbó, que donaven suport explícit a la campanya.

Em sabria molt de greu Barcelona perdés la Barceloneta. Molt, molt de greu. Perquè la Barceloneta, sense la seva "personalitat", ja no seria la Barceloneta. És necessari que algú aturi els peus als caps-quadrats de sempre que només pensen en fer calés. Hi ha coses molt més importants.

 

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.