Pau Casals a la seu de l’ONU

Segurament tots coneixeu en Pau Casals, el nostre músic més internacional, famós per haver canviat la tècnica de la interpretació del violoncel o per haver compost l'himne de la ONU, el 1971, entre d'altres fets destacables.

Del que no n'estic tant segur és de que hàgiu sentit algun cop aquest discurs que va pronunciar a la seu de les Nacions Unides, el 24 d'octubre de 1971, després d'interpretar l'himne que havia composat.

Jo el vaig sentir per primera vegada al programa de TV3 "El favorit", que van emetre ja fa un temps. Francament, fa posar la pell de gallina i el més important de tot, fa pensar. Parla sobre tot el que vam ser i per conseqüència, de tot allò que ara no ens deixen ser. Però hi ha temps i això és el que ens cal. N'estic segur, tinc l'esperança que ens aixecarem i caminarem…sols, car el món avança i cada cop és menys fàcil que les injustícies restin impunes.

 

 

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.