El curiós cas de la “mora catalanista”

Fa un parell de dies llegia aquesta notícia a Indymedia Barcelona i avui veig que se'n fa ressò Directe!cat i també Notícies.cat. Reconec que d'entrada potser sobta una mica, però de sortida, la sorpresa -al menys per la meva part- s'esvaeix. Un capità de la Guàrdia Civil de Palma de Mallorca anomena "mora catalanista" a Saïda Saddouki, una traductora àrab que li va parlar en català, i després la deixa sense feina. I jo em pregunto: on és la notícia? Estem parlant d'un Guàrdia Civil! Que ens hem tornat folls? Ah, no no. És que estem vivint a l'Espanya Plural d'en ZP i això no pot passar! Ah sí? De debò us ho empasseu això? Doncs que bé. I si us digués que a part de "mora catalanista" el capità dels "Todo por la patria" també va explicar el motiu del seu enuig tot afegint: "Em sembla vergonyós que siguis d'un altre país i defensis una llengua que ni tan sols existeix, perquè alguns s'ho han inventat. Saps que aquí, en aquesta casa, no hi ha una altra cosa que odiem tant com aquest maleït idioma i posicions com la teva". Ai, perdoni senyor capità, és que hi ha molta gent que encara no sap que en parlar amb algun membre del seu cos, els rellotges retrocedeixen automàticament fins el 1939. De ben segur que d'ara endavant ho tindran molt en compte.

Segons la web de Notícies.cat, Saïda ha efectuat una denúncia per tracte vexatori contra diversos membres del cos de la Guàrdia Civil que la van humiliar a la comissaria on van succeir els fets. Bé, a part de donar-los copets a l'esquena, ja m'agradarà veure que els faran. Els posaran una sanció? Perdran la feina? Els pagaran amb la mateixa moneda i els humiliaran per parlar una llengua o una altra?. Què serà, serà.

Enllaços | Notícia a Indymedia Barcelona | Notícia a Directe!cat | Notícia a Notícies.cat 

[@more@]Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

El curiós cas de la “mora catalanista”

Fa un parell de dies llegia aquesta notícia a Indymedia Barcelona i avui veig que se'n fa ressò Directe!cat i també Notícies.cat. Reconec que d'entrada potser sobta una mica, però de sortida, la sorpresa -al menys per la meva part- s'esvaeix. Un capità de la Guàrdia Civil de Palma de Mallorca anomena "mora catalanista" a Saïda Saddouki, una traductora àrab que li va parlar en català i després la va deixar sense feina. I jo em pregunto: on és la notícia? Estem parlant d'un Guàrdia Civil! Que ens hem tornat folls? Ah, no no. És que estem vivint a l'Espanya Plural d'en ZP i axò no pot passar! Ah sí? De debò us ho empasseu això? Doncs que bé. I si us digués que a part de "mora catalanista" el capità dels "Todo por la pátria" també va explicar el motiu del seu enuig tot afegint: "Em sembla vergonyós que siguis d'un altre país i defensis una llengua que ni tan sols existeix, perquè alguns s'ho han inventat. Saps que aquí, en aquesta casa, no hi ha una altra cosa que odiem tant com aquest maleït idioma i posicions com la teva". Ai, perdoni senyor capità, és que hi ha molta gent que encara no sap que en parlar amb algun membre del seu cos, els rellotges retrocedeixen automàticament fins el 1939. De ben segur que d'ara endavant ho tindran molt en compte.

Segons la web de Notícies.cat, Saïda ha efectuat una denúncia per tracte vexatori contra diversos membres del cos de la Guàrdia Civil que la van humiliar a la comissaria on van succeir els fets. Bé, a part de donar-los copets a l'esquena, ja m'agradarà veure que els faran. Els posaran una sanció? Perdran la feina? Els pagaran amb la mateixa moneda i els humiliaran per parlar una llengua o una altra?. Que serà, serà.

Enllaços | Notícia a Indymedia Barcelona | Notícia a Directe!cat | Notícia a Notícies.cat 

[@more@]Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.