Any nou, policia vella

L'any 2007 fou la traductora magribina Saïda Saddouki qui s'hagué d'enfrontar amb la Guardia Civil espanyola de ses Illes per negar-se a atendre-la si parlava en català i per tractar-la de forma vexatòria. Enguany, és el torn d'en David Guàrdia, un ciutadà blocaire de Sant Feliu de Llobregat que ha estat discriminat per parlar en català en una comissaria de la Policia espanyola de la seva localitat. Podeu llegir els fets narrats per ell mateix al seu bloc El Correu.

[@more@]

Un apunt interessant és el fet que en David exposa, també al seu bloc, un arxiu d'àudio on es pot sentir la conversa en la qual demana al comissari que li faciliti un full de reclamacions per tal d'expressar el seu desacord amb la discriminació lingüística patida i amb el pèssim tracte rebut. El comissari l'hi ho nega amb excuses d'allò més absurdes i mancades de raonament, entre les quals destaca una frase que diu així: "No te voy a dar la hoja de reclamaciones porque no". No us ho perdeu; podeu sentir-ho des d'aquí

Escolta l'arxiu d'àudio

Quants anys nous ens faran falta per a que desaparegui la vil hostilitat que exhibeixen certs funcionaris de l'Estat espanyol envers la nostra llengua, cultura i identitat? La resposta és tan senzilla com esfereïdora: ens faran falta tants anys com duri el procés sobiranista mitjançant el qual esdevindrem, pacífica i democràticament, un poble lliure. 

Via | ElCorreu.cat

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.