La “monarquia consolidada” va com va

(Aquesta entrada ha estat publicada el dia 7 de gener de 2008 però pertany al dia 5 de gener de 2008. Per culpa d’alguns motius estranys que afecten massa sovint a Bloc.cat, no el vaig poder publicar el dia desitjat. Haurem d’anar pensant en traslladar-nos…)

En una de les meves passejades habituals per Internet, llegeixo a e-Notícies que “el Rei fa 70 anys amb la ‘monarquia consolidada’”. Després d’esbossar -gairebé involuntàriament- un somriure malèfic, he decidit llegir l’article per veure quina mena de broma de mal gust és això de la “monarquia consolidada”.

[@more@]

Cap sorpresa. Es tracta de l'opinió de certs mitjans de comunicació pro-monàrquics que amb els anys han anat adquirint el lleig costum de llepar el cul a qualsevol ésser vivent que faci pudor de Borbón. Parlo, evidentment, de ‘El Mundo’ o ‘La Vanguardia’, entre d’altres diaris que també han escollit barroerament la paraula “consolidada” per a definir la rància i decadent monarquia espanyola. Com era d’esperar, segons e-Notícies, cap dels diaris que avui han experimentat una erecció conjunta gràcies a l’aniversari del monarca, no han publicat ni una sola fotografia d’en Juan Carlos I al costat (i fent costat) del dictador Franco. Ho trobo indignant. Més que res per allò de respectar el que en diuen “Memòria Històrica” i per a que tothom tingui ben present quin tipus de gent són aquests Borbons de sang blava als que ens obliguen a mantenir tant sí com no.

El Rei i el seu amic

Per acabar-ho d’adobar, si prenem en consideració aquesta enquesta publicada al portal Terra.es (tot i que ignoro quin grau fidelitat pot tenir una enquesta publicada en un mitjà més aviat d’oci rosa que d’informació contrastada), ens adonem que “un 70% dels espanyols creu que el Rei no ha d’abdicar”. Suposant que això fos mitjanament cert, a Espanya sembla ser que els queda corda monàrquica per a estona. En conseqüència, i una vegada més, s’evidencia la necessitat d’independitzar-nos de l’Estat espanyol per a crear una nació lliure d’opressions on totes les persones siguin, veritablement, iguals davant la llei i gaudeixin, de debò, de les mateixes oportunitats.

Any rere any, mes rere mes i dia rere dia, el ja encetat procés sobiranista va adquirint més i més sentit davant les fraudulències a les que Espanya sotmet els Països Catalans. La nostra gent està despertant, lentament, i dient prou. Aquells que abans miraven cap un altre cantó, ara redrecen a poc a poc la seva perspectiva perquè ja estan farts d’ensarronades. Volen decidir. Volem decidir. Decidir en tot el que afecta les nostres vides. Decidir el nostre futur. Decidir sobre la nostra llibertat, la qual, tard o d’hora, ens arribarà de forma tan merescuda com natural.

Per últim, acabo aquest post dedicant al monarca aquesta cançó del gran Ovidi Montllor: Va com va. A més, us penjo també la peculiar versió dels mítics 'Inadaptats'.

Ovidi Montllor – Va com va

A tu t'emprenya molt que jo et tingui mania.
Va com va.
A mi m'emprenya molt que tu vagis fent cria.
Va com va.
A tu t'han dit preciós, a mi m'han dit tu calla.
Va com va.
I jo no vull callar mentre tu tens la tralla.
Va com va.
Va com va.

A tu t'han dibuixat, jo trenque la ploma.
Va com va.
A mi m'han fet ple d'odi, a tu t'han fet de goma.
Va com va.
A tu t'han dat l'herència, a mi m'han dat la vida.
Va com va.
A mi em toca lluitar, a tu prendre la mida.
Va com va.
Va com va.

Si jo no tinc per mi, si tu no en tens mai prou.
Va com va.
I ets tu qui reps de mi, jo de tu cobre un sou.
Va com va.

Si jo ja m'he cansat d'anar vivint dient
el va com va,
pensa que sols diré fins que més no podré:
Va com vull. Com volem.

Si jo ja m'he cansat d'anar vivint dient
el va com va,
pensa que sols diré fins que més no podré:
Va com vull. Com volem.

Inadaptats – Va com va 

 

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

La “monarquia consolidada” va com va

(Aquesta entrada ha estat publicada el dia 7 de gener de 2008 però pertany al dia 5 de gener de 2008. Per culpa d’alguns motius estranys que afecten massa sovint a Bloc.cat, no el vaig poder publicar el dia desitjat. Haurem d’anar pensant en traslladar-nos…)

En una de les meves passejades habituals per Internet, llegeixo a e-Notícies que “el Rei fa 70 anys amb la ‘monarquia consolidada’”. Després d’esbossar, gairebé involuntàriament, un somriure malèfic, he decidit llegir l’article per veure quina mena de broma de mal gust és això de la “monarquia consolidada”.

[@more@]

Cap sorpresa. Es tracta de la opinió de certs mitjans de comunicació pro-monàrquics que amb els anys han anat adquirint el costum de llepar el cul a qualsevol ésser vivent que faci pudor de Borbó. Parlo, evidentment, de ‘El Mundo’ o ‘La Vanguardia’, entre d’altres diaris que també han escollit barroerament la paraula “consolidada” per a definir la rància i decadent monarquia espanyola. Com era d’esperar, segons e-Notícies, cap dels diaris que avui han experimentat una erecció conjunta gràcies a l’aniversari del monarca, no han publicat ni una sola fotografia d’en Juan Carlos I al costat (i fent costat) del dictador Franco. Ho trobo indignant. Més que res per allò de respectar el que en diuen “Memòria Històrica” i perquè tothom tingui ben present quin tipus de gent són aquests Borbons de sang blava als que ens obliguen a mantenir tant sí com no.

El Rei i el seu amic

Per acabar-ho d’adobar, si prenem en consideració aquesta enquesta publicada al portal Terra.es (tot i que ignoro quin grau fidelitat pot tenir una enquesta publicada en un mitjà més aviat d’oci rosa que d’Informació contrastada), ens adonem que “un 70% dels espanyols creu que el Rei no ha d’abdicar”. Suposant que això fos mitjanament cert, a Espanya sembla ser que els queda corda monàrquica per estona. En conseqüència, i una vegada més, s’evidencia la necessitat d’independitzar-nos de l’Estat espanyol per a crear una nació lliure d’opressions on totes les persones siguin, veritablement, iguals davant la llei i gaudeixin, de debò, de les mateixes oportunitats.

Any rere any, mes rere mes i dia rere dia, el ja encetat procés sobiranista va adquirint més i més sentit davant les fraudulències a les que Espanya sotmet els Països Catalans. La nostra gent està despertant, lentament, i dient prou. Aquells que abans miraven cap un altre cantó, ara redrecen a poc a poc la seva perspectiva perquè ja estan farts d’ensarronades. Volen decidir. Volem decidir. Decidir en tot el que afecta les nostres vides. Decidir el nostre futur. Decidir sobre la nostra llibertat, la qual, tard o d’hora, ens arribarà de forma tan merescuda com natural.

Per últim, acabo aquest post dedicant al monarca aquesta cançó del gran Ovidi Montllor: Va com va. A més, us penjo també la peculiar versió dels mítics 'Inadaptats'.

Ovidi Montllor – Va com va

A tu t'emprenya molt que jo et tingui mania.
Va com va.
A mi m'emprenya molt que tu vagis fent cria.
Va com va.
A tu t'han dit preciós, a mi m'han dit tu calla.
Va com va.
I jo no vull callar mentre tu tens la tralla.
Va com va.
Va com va.

A tu t'han dibuixat, jo trenque la ploma.
Va com va.
A mi m'han fet ple d'odi, a tu t'han fet de goma.
Va com va.
A tu t'han dat l'herència, a mi m'han dat la vida.
Va com va.
A mi em toca lluitar, a tu prendre la mida.
Va com va.
Va com va.

Si jo no tinc per mi, si tu no en tens mai prou.
Va com va.
I ets tu qui reps de mi, jo de tu cobre un sou.
Va com va.

Si jo ja m'he cansat d'anar vivint dient
el va com va,
pensa que sols diré fins que més no podré:
Va com vull. Com volem.

Si jo ja m'he cansat d'anar vivint dient
el va com va,
pensa que sols diré fins que més no podré:
Va com vull. Com volem.

Inadaptats – Va com va
 

 

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.